Hokutoryu Ju-Jutsu SM 2014 – kisaraportti

Hokutoryu Ju-jutsun SM-kisat oteltiin mennä viikonloppuna kotoisasti Tampereen Hervannassa. TJJK:n kisatiimissä oli tänä vuonna kuusi kamppailijaa, jotka lähtivät taistoon useamman kuukauden kovan treenin jälkeen. Kisaryhmän vetäjä Harri Vellas luotsasi joukkoa koko alkuvuoden ja myös kisapaikalla, Mäkisen Markon ollessa kakkoskulmamiehenä.

Santeri Piipponen edusti sarjassa miehet -65 kg, mutta valitettavasti kisataival päättyi tällä kertaa jo alkuerissä.

Miesten -80 kilon sarjassa tamperelaisia oli mukana kaiken kaikkiaan kolme. Jarkko Kuivaniemi ja Markku Ylönen putosivat myös alkuerissä kovien otteluiden jälkeen. Petri Kaisanlahti taisteli tiensä pronssiotteluun, missä voitto otettiin kirjaimellisesti viime sekunneilla, Petrin kaivaessa suoran käsilukon kolme sekuntia ennen ottelun päättymistä.

Jani Jokinen näytti parasta osaamistaan miesten -86 kilon sarjassa. Ensimmäinen ottelu meni vaivatta, mistä tie jatkui finaaliin. Loppuottelussa Jania koeteltiin oikein urakalla, mutta tämä ei menoa haitannut. Vaikka Janilta meni sormi ensimmäisen erän aikana kahdesti pois paikoiltaan, mies painoi loppuun asti täydellä voimalla ja otti ansaitun mestaruuden.

Naisten -55 kilon sarjassa Heli Kivelä otteli alkuerästä ongelmitta jatkoon. Finaalissa vastassa oli sarjan moninkertainen mestari edellisiltä vuosilta ja ottelussa vaihdettiinkin kovia osumia puolin ja toisin. Erittäin tasaväkinen taistelu päättyi tuomaripäätöksellä tällä kertaa Helin tappioksi ja täten siis hopeamitalin arvoisesti.