Olet täällä

Hokutoryu Ju-Jutsu

Seuraavan alkeiskurssin alkamisajankohdat ja tiedot löydät täältä!

Ju-jutsu on erittäin monipuolinen japanilainen itsepuolustus- ja kamppailulaji. Se sisältää lyöntejä, potkuja, heittoja, hallintaotteita ja asetekniikoita. Ju-jutsussa harjoitellaan kaikkia todellisessa itsepuolustuksessa tarvittavia tilanteita: lyöntipuolustus, potkupuolustus, tarttumisotteet, painitilanne, puolustautuminen aseellista hyökkääjää vastaan sekä kamppailu maassa.

Hokutoryu-tyylisuunnan Ju-jutsu on perinteisestä Ju-jutsusta edelleen kehitetty, moderni kamppailutaito nykypäivän ihmisen tarpeeseen. Sitä harjoittelevat normaalien harrastajien lisaksi myös poliisit, vartijat, sotilaat sekä muut turvallisuusalan ammattilaiset. Lisätietoa Hokutoryu-tyylisuunnasta, taustasta, vyötekniikoista ja harrastamisesta löytyy valtakunnallisilta Hokutoryu-sivuilta.

Hokutoryu Ju-jutsun maailmanlaajuisena päävalmentajana toimii soke Auvo Niiniketo 10. dan. Päämaja sijaitsee Helsingin Lauttasaaressa Kaapelitehtaalla. Suomalaiset harrastajat tapaavat neljä kertaa vuodessa järjestettävillä kansallisilla leireillä. Suomessa usein vierailleita ju-jutsun huippunimiä ovat olleet mm. Vlado Schmidt, Richard Morris, Bryan Cheek, Alain Sailly, Lennart Collan, Magnus Cederblad ja Gunther Painter . Tampereen Ju-Jutsukoulun pääopettajana toimii renshi Mika Mantere 5. dan.

Tehokkaan itsepuolustustaidon lisäksi Hokutoryu Ju-jutsu on myös erinomainen kuntoilumuoto ja mielenkiintoinen harrastus. Tampereen Ju-Jutsukoulu on HLU:n, SVUL-Hämeen piirin, Tampereen urheilun edistämissäätiön ja Suomen Karateliiton jäsenseura.

Seuran kaikkien jäsenien on mahdollista hankkia Karateliiton lisenssivakuutus.

Suomen Hokutoryu Ju-jutsuseuroja:

Hokutoryu ju-jutsu on levinnyt Suomesta myös moneen muuhun maahan, yhtenä esimerkkinä TJJK:n kunniajäsenen Pertti Kankaan (3.dan) perustama Hokutoryu Ju-Jutsu USA.

Katso video: https://youtu.be/700za9T2yLo